Lightroom Mastery @dreamworldphotohuSzeretnéd megtanulni a fotóidat profi módon szerkeszteni? Szívesen használnál preseteket, de folyton azzal szembesülsz, hogy a te képeiden nem működnek? Nagyon tetszik egyes fotók színvilága, hangulata, de fogalmad sincsen, hogy hogyan tudnál te is hasonlót alkotni? Többször nekifutottál már a Lightroomnak, és érzed, hogy több van benne, de valahol megrekedtél? Nézegettél videókat, vagy részt vettél már oktatáson, de nem értetted, hogy mit MIÉRT csinálnak?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor ez a kurzus pont neked szól! Lépésről lépésre elsajátíthatod az Adobe Photoshop Lightroom Classic használatát, akár úgy is, hogy még sohasem nyitottad meg előtte. Ha pedig úgy érzed, hogy alapszinten már tudod kezelni, ezzel a tréninggel most több szintet léphetsz egyszerre. Olyan kérdésekre is választ kaphatsz, amiket esetleg még eszedbe sem jutott feltenni!

Úgy gondolom, hogy a Lightroom az egyik legsokoldalúbb és legjobb utómunka eszköz, és számos olyan módosítást is el lehet vele végezni, amikről esetleg azt gondolnád, hogy csak Photoshopban lehetségesek. Ilyen például a színek komplex finomhangolása (“color grading”) vagy akár a portré retus. Ráadásul sokkal könnyebb megtanulni, mint a Photoshopot, hiszen egyszerűbb és átláthatóbb a felülete. Abban is segít, hogy rendszerezd a képeidet, és tudjuk, hogy manapság ez mekkora kihívás mindenkinek!

Ez a kurzus végigvezet téged minden olyan Lightroom funkción, ami a képeid rendszerezéséhez, szerkesztéséhez, és webre vagy nyomtatásra való előkészítéséhez szükséges. A tréninget a saját tempódban végezheted el, bárhol, bármikor, bármilyen eszközről internetezve. Az anyagot akár többször is visszanézheted, így nem kell azon izgulnod, hogy valamit elfelejtesz, ahogyan például egy hagyományos tréning esetében. (Talán te is jártál már úgy, hogy nézegetted a jegyzeteidet, azután sehogy sem tudtad kibogozni, hogy mi is volt az, amit fel szerettél volna írni.) A kurzushoz biztosítom a nyers képeket is, hogy mindent velem együtt tudj csinálni és elmélyüljenek a tanultak. Bármilyen elfoglalt vagy is akár munka, akár gyerkőcök, akár tanulás mellett, ez a tréning tökéletesen fog alkalmazkodni a te időbeosztásodhoz, hiszen annyi anyagot dolgozhatsz fel egyszerre, amennyire éppen érkezésed van. A kurzus összesen öt órányi anyagot tartalmaz, amennyi információt személyesen legalább két napig tartana átadni. Így nagyon hatékony, ráadásul költséghatékony módon tudsz tanulni.

És hogy miért pont tőlem tanuld meg? Évek óta használom és folyamatosan tanulom a Lightroomot annak érdekében, hogy a legtöbbet tudjam kihozni a képeimből. Ha követsz Instagramon (@dreamworldphotohu) vagy YouTube-on (@DreamWorldPhotography), esetleg a kattanjki.blog.hu-n, akkor pedig pontosan tudod, hogy mennyi tudást adok át és mindig elmagyarázom a miérteket is, hogy a tanultakat bármilyen helyzetben önállóan is tudd alkalmazni. Ezen a tréningen elmondom neked az összes trükkömet, hogy milyen feladatokra mit és hogyan használok a Lightroomban. Nem tartok semmit magamban, de természetesen szívesen válaszolok a további felmerülő kérdéseidre is!

A kurzus öt modulja:

1. Technikai alapok
– Ajánlott számítógép, monitor
– A képek tárolása, rendszerezése
– Nyers és JPEG képek különbségei
– A Lightroom működése, logikája

2. A képek kezelése Lightroomban (Library)
– A Lightroom felhasználói felülete
– Importálás: lehetőségek, preview típusok, nézetek
– Rendszerezés: folder, catalog, collection, collection set, smart collection, keyword
– A képek válogatása: flag, rating, color
– Képek keresése: text, attribute, metadata
– Exportálás: lehetőségek, export webre vs. nyomtatáshoz

3. Képszerkesztés alapok (Develop)
– A hisztogram értelmezése
– Basic panel: profil, fehéregyensúly, expo stb.
– HSL panel: a színek finomhangolása Lightroomban
– Detail panel: élesítés és zajszűrés
– Lens Corrections panel: lencsekorrekciók
– Transform panel: torzulások korrekciója
– Effects panel: vignetta és grain
– Több kép egyszerre történő feldolgozása és egyéb hasznos tanácsok a hatékonyság érdekében

4. Képszerkesztés haladó (Develop)
– Curves panel: a görbék használata a fényesség, kontraszt és a színek állítására
– Lokális módosító eszközök használata: graduated filter, radial filter, brush (auto mask, color range és luminosity masking)
– Portré retus a Lightroom segítségével
– Split toning
– Calibration
– Saját presetek készítése, külső presetek importálása

5. Képszerkesztés lépésről lépésre
– 5 db nagyon különböző kép teljes utómunkája, beleértve a haladó portré retust is

Mit tartalmaz pontosan a kurzus?
– 18 videót, összesen 5 órányi időtartamban
– A tréning során használt nyers képeket DNG formátumban (1920×1280 px felbontásban)
– Egy 3 oldalas segédanyagot pdf formátumban, amit akár ki is nyomtathatsz magadnak: Lightroom utómunka folyamat puska és ellenőrzési lista, illetve hasznos gyorsbillentyűk a Lightroomban (bit.ly/dwp-lrm-kieg – Kérj hozzáférést!)

Duration: 395

Likes: 1

Viewed:

source